greenhouse double layer plastic inflating problem

I have a 30x96 (44ft ground to ground) greenhouse that has just been put up. Two layers of plastic were put on and secured with wiggle wire and channels. I use a 1/70Hp 100cfm fan to inflate, but it just doesn't seem to inflate very well at all. I can't find any leaks or anything and am wondering if this blower is large enough or not. I see other peoples greenhouse inflate so nicely its kinda discouraging.
Michael
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Michael wrote:

Shouldn't take much to keep it inflated if there are no leaks. Even small leaks are not too important. Mine has a couple of sections between the roll-up sides and the top where I left off the wiggle wire to create a channel to inflate the sides. When the wiggle wire is left off the sides so I can roll them up, they don't inflate at all, but the open 4' x 1" sections between the top and the sides don't keep the top from inflating. The pressure between the layers is very small, so the air flow is not significant.
If it doesn't inflate at all I would suspect a large leak somewhere or possibly a blockage (loose flap of plastic?) in the inflation tube. The most important place is the connection between the blower and the double plastic. Is there a flow control on the blower? I've seen the screen on the blower get plugged, but that usually happens after a few months of use.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Site Timeline

HomeOwnersHub.com is a website for homeowners and building and maintenance pros. It is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.