lathe wiring question...

I know this is the woodworking forum, but I was hoping you guys could help.
I set up my new HF 12x36 metal lathe tonight. It came pre-wired except for the plug end. I added a plug end and tried to power up the lathe but nothing happens.
There are 3 buttons and a light on the front of my lathe. A power light which is always lit when the breaker is on. A reset button which pops out when I twist it. a power button which does nothing when I press it and an inch button which does nothing when I press it. If I go into the power panel on the back of the lathe and manually press the small black button on the third power relay the lathe kicks on and runs fine. It then stops when I press the reset button. The little black button pops back out, but when I press power, still nothing. I am twisting the reset button before trying again.
Any ideas?
Thanks, Nick
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Nick

Need more details. A wiring diagram wold do wonders. 11-220? Single or 3 phase. Wire colors. Lost of details will help. Bob AZ
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Problem solved. The manual they sent with the lathe was for the wrong lathe. I downloaded the correct one from the web and it works now.
snipped-for-privacy@giovas.net (Nick) wrote in message

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Site Timeline

HomeOwnersHub.com is a website for homeowners and building and maintenance pros. It is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.