Buzzing noise from switch

Hello,
I just changed a 60W incandescent bulb for a 27W (100W equivalent) CFL bulb in one of the rooms in my house. The light is controlled via two three-way switches, one at either end of the room. When one of the switches is in the "up" position, and the light is on, the switch itself makes a buzzing noise.
Any pointers? I was going to take the switch out and make sure all the wires were connected properly.
Thanks! Chris
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
If it's a switch, it shouldn't buzz or crackle. Replace it. If it's a dimmer, replace it with a switch

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
The circuit is arcing, check the wiring and replace the switch

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
If I'm not mistaken, there are specific dimmers for flourescent lighting. Some dimmers tell you not to use them on flourescents. Take the bulb out immediately and investigate the dimmer to see if it is rated for flourescent. My guess is that it isn't although I have heard dimmers buzz a little when you dim down.
good luck

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
It's not a dimmer switch, just a regular 3-way switch. And the buzzing only happens when the switch is up and the light is on. If the switch down and the light is on (by toggling the second switch in the room), then there is no sound.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Hello,
I just changed a 60W incandescent bulb for a 27W (100W equivalent) CFL bulb in one of the rooms in my house. The light is controlled via two three-way switches, one at either end of the room. When one of the switches is in the "up" position, and the light is on, the switch itself makes a buzzing noise.
Any pointers? I was going to take the switch out and make sure all the wires were connected properly.
Thanks! Chris

It may only be a loose connection or a bad terminal on one of the travelers. I would change the switch.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Bad connection from the common to that one traveler on that switch. Replace it

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
watch out! Bees are in there.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
Thanks for the tips everyone. Looks like it is indeed the switch, so I'll have to go bug the builder to come and replace it.
Thanks! Chris
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

HomeOwnersHub.com is a website for homeowners and building and maintenance pros. It is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.