brown water in bathtub only when....

2-1/2 weeks ago I dumped bleach into the water well and followed instructions of the "shock" treatment. Even today, this strange thing to me at least, is occurring:
In the masterbath (doesn't seem to be a problem anywhere else) when you run
only cold water = water is clear only hot water = water is clear but when you turn both on (which is normal) = water is definitely brown
I don't believe this to be a fluke, because it has happened numerous times...I just can't explain why it would be happening only when both the cold & hot is on but it is clear when I run them separately.
Note: I have flushed the hot water tank with the water on I have flushed a little bit of water out of the tank with the water off I have flushed a little bit of water out of the pressure relief pipe with the water on Also even after 2-1/2 weeks definitely smell chlorine from the cold water drinking sink; even after following the "shock" instructions and running hose into the drive for a total of many hours. fyi: maybe relevent...since the "shock" treatment I've had to change the whole house filter (3) times, it was REALLY brown. Also we do have a water softner, using the iron removing salt.
Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload
I don't know the whole story, but I do know that the chlorine in the bleach reacts with the iron causing it to precipitate as a rust coloured particulate in the water, and I think that it is made worse by heating the water.
Check into your iron filter as you may have done permanent damage to it with the chlorine, as well as your whole house filters.

Add pictures here
<% if( /^image/.test(type) ){ %>
<% } %>
<%-name%>
Add image file
Upload

Site Timeline

HomeOwnersHub.com is a website for homeowners and building and maintenance pros. It is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.